McLaren, Ferrari en Williams blijven de Formule 1 al zeker tot 2025 trouw

  Dit jaar rijden Lando Norris en Carlos Sainz voor McLaren.

  McLaren blijft nog tot minstens 2025 actief als team in de Formule 1. De Britten hebben als eerste renstal hun handtekening gezet onder het "Concorde Agreement", een grootschalige overeenkomst die het hele gebeuren in de F1 regelt. Later op de avond tekenden ook Ferrari en Williams.

  "Formule 1 heeft een belangrijke stap gezet in de richting van een duurzame toekomst met deze overeenkomst", zei teambaas Zak Brown.

   

  "Dit is de juiste deal op het juiste moment voor de sport, zijn eigenaars, de teams en de fans. Meer gelijkheid in de sport is beter voor iedereen. Er komt meer balans in de verdeling van de inkomsten en de regels worden simpeler."

   

  De huidige overeenkomst tussen de bazen van de F1 en de teams loopt eind dit seizoen af. Het is nu wachten tot de andere negen teams de overeenkomst tekenen.

   

  De "Concorde Agreement" handelt niet alleen over de regels, maar ook over de verdeling van het prijzengeld. Vooral regerend wereldkampioen Mercedes is voorlopig niet happig om akkoord te gaan. Het noemt zichzelf "het grootste slachtoffer" van de veranderingen die op til zijn.

   

  De piloten van McLaren zijn dit seizoen de Brit Lando Norris en de Spanjaard Carlos Sainz.

   

  McLaren maakt al sinds 1966 deel uit van de Formule 1. Oprichter Bruce McLaren was de eerste piloot. Het raceteam heeft meegedaan aan 873 Grands Prix, won 182 races en veroverde twaalf keer de wereldtitel.

  Ferrari en Williams volgen in het spoor van McLaren

  Ook renstallen Ferrari en Williams hebben later vandaag het "Concorde Agreement" ondertekend, waarmee ze hun lot tot minstens 2025 aan de Formule 1 verbinden.

   

  "Dit is een belangrijke stap voor de groei en stabiliteit van deze sport", zei Louis Camilleri, CEO van Ferrari. "Het akkoord kan de F1 aantrekkelijker en spectaculairder maken".