(Troost)prijs voor Kevin De Bruyne: Rode Duivel is Speler van het Seizoen

  Kevin De Bruyne heeft na dit gekke seizoen dan toch een prijs te pakken. De Rode Duivel is uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Premier League. De winnaar wordt gekozen door de aanvoerders van de 20 Premier League-clubs en een expertenpanel. Daarnaast konden ook supporters hun stem uitbrengen.

  Kevin De Bruyne haalde het van onder anderen Jordan Henderson. De Liverpool-aanvoerder werd eerder wel door de Engelse schrijvende pers verkozen tot Speler van het Jaar. De belangrijkste individuele prijs, de PFA Player of the Year, moet nog uitgereikt worden. Ook daar lijkt het een tweestrijd te worden tussen De Bruyne en Henderson. 

   

  De Bruyne pakte met City naast de titel en gisteren kwam er ook een einde aan hun avontuur in de Champions League, maar individueel gooide de Rode Duivel wel hoge ogen. Hij evenaarde met twintig assists het record van Thierry Henry, uit het seizoen 2002-2003. Hij scoorde ook dertien keer.

   

  "Zonder enige twijfel was hij de speler die er dit seizoen uitsprong, hij is een van de beste spelers in het mondiale voetbal", stelt voormalig Manchester United-verdediger Rio Ferdinand, die als lid van het expertenpanel op De Bruyne stemde. "Hij ziet passes die niet mogelijk zijn voor anderen en geeft die week in week uit. Ook scoort hij sensationele goals."

   

  De Bruyne is de derde Belg na Vincent Kompany in het seizoen 2011-12 en Eden Hazard in 2014-15 die de prestigieuze prijs in ontvangst mag nemen.

  De statistieken van Kevin De Bruyne