Ook de titelverdedigster bij de vrouwen haakt af voor de US Open

  Bianca Andreescu klopte vorig jaar Serena Williams in de finale in New York.

  Zowel bij de mannen als bij de vrouwen zal de laureaat van 2019 zichzelf niet opvolgen op de US Open: Rafael Nadal zakt niet af naar New York, Bianca Andreescu volgt zijn voorbeeld. De 20-jarige Canadese wil vooral haar niveau eerst weer opkrikken.

  Achter de naam van Bianca Andreescu (WTA-6) werd de voorbije weken niet echt een vraagteken geplaatst, maar de Canadese worstelt na haar stunt in New York een beetje met zichzelf.

   

  Debutante Andreescu klopte vorig jaar Serena Williams in de finale en won dus vrijwel vanuit het niets haar eerste grandslamtoernooi. 

   

  De Canadese deed daarna nog mee aan de WTA Finals in China, maar speelde dit jaar nog geen wedstrijd, ook niet voor de coronapauze.

   

  Op Twitter meldt Andreescu dat ze de "moeilijke beslissing" genomen heeft om niet in New York deel te nemen. 

   

  Andreescu verschuilt zich echter niet volledig achter het coronavirus, dat haar voorbereiding in de war heeft gestuurd. Ze gaat op zoek naar haar "wedstrijdfitheid" en wil terugkeren op haar "beste niveau".

   

  Eerder lieten ook Ashleigh Barty (WTA-1), Elina Svitolina (WTA-5) en Kiki Bertens (WTA-7) al weten dat ze niet zullen deelnemen aan het tweede grandslamtoernooi van dit coronaseizoen.