Chris Froome voelt zich "beter en beter": "Ik ben optimistisch voor de Tour"

  Chris Froome, net voor witte trui Egan Bernal.

  Ook na de eerste volwaardige bergetappe in de Dauphiné heeft Chris Froome de twijfels niet kunnen wegtrappen. De 35-jarige Brit, viervoudig eindwinnaar van de Tour, finishte vandaag als 49e op 8'32" van ritwinnaar Primoz Roglic. "Maar dit is bemoedigend", reageert de Ineos-renner.

  Chris Froome nestelde zich op de slotklim in de Ineos-trein, maar nam geen kopbeurt voor zijn rekening en haakte op enkele kilometers van de finish af. Hij bereikte als 49e de top.

   

  "Maar dit is echt bemoedigend", reageerde Froome. "Ik blijf onthouden dat ik nog maar net weer aan het koersen ben nadat ik meer dan een jaar buiten strijd ben geweest na mijn val in de Dauphiné van vorig jaar."

   

  "Ik voel me beter en beter worden. Ik ben optimistisch voor de Tour", zegt Froome, die volgens sommige bronnen nog lang niet zeker is van zijn toegangsbewijs voor de Ronde van Frankrijk.

   

  "Elke dag is een test. Ik ben echt tevreden met de progressie die ik tot nu toe geboekt heb. Nogmaals: dit is echt bemoedigend."

  Reactie van Chris Froome:

  Op Twitter maakt Froome de vergelijking met een jaar geleden en hij voelt zich gezegend: "Bedankt voor wie me direct en indirect gesteund heeft"