Ben Broeders droomt van 5,80m in Monaco: "Voelt als kampioenschap"

  Ben Broeders wil zo snel mogelijk hoger springen dan 5,76m.

  Vanavond is er in Monaco de eerste Diamond League-meeting van dit atletiekseizoen. Op de affiche staat één Belg: Ben Broeders (25), de Belgische recordhouder polsstokspringen (5,76m). "Fysiek zit het goed, ik hoop stiekem richting 5,80m te springen", vertelt hij voor vertrek bij Sporza.

  "Blij dat ik deze meeting dit jaar nog kan doen"

  Voor Ben Broeders zal het de eerste keer zijn dat hij meedoet aan het hoofdprogramma van een Diamond League-wedstrijd.

   

  "Ik ben daar toch wel trots op", vertelt Broeders. "Ik ga ook met wat hoop naar Monaco. Fysiek zit het goed ik hoop eventueel richting 5,80m te springen. We zullen zien of ik fris genoeg ben."

   

  "Ik heb er zin in. Het is niet het kampioenschapsgevoel, maar dit event is wel wat daar het dichtste bij komt. Daarom ben ik zeker blij dat ik hier nog mee kan doen dit jaar."

  Deze meeting komt het dichtste bij het gevoel van een groot kampioenschap.

  Ben Broeders

  Want er zijn dit jaar geen grote kampioenschappen. De Olympische Spelen zijn uitgesteld en het EK atletiek van eind augustus werd zelfs volledig van de kalender geschrapt.


  "In de plaats van te werken naar een kampioenschap hebben we redelijk snel beslist er een trainingszomer van te maken met het oog op de Spelen van volgend jaar."

  "Hopelijk Belgisch record verbeteren op de Memorial"

  Op 4 september is er de Memorial Van Damme. Daar hoopt Broeders te pieken.

   

  "Voor elke Belgische atleet is het een kinderdroom om daar deel te nemen. Ik hoop dat ik daar mijn Belgische record kan verbeteren."

   

  "Dat is niet het hoofddoel van deze zomer, want ik denk dat er nog een serieuze klets bovenop mijn 5,76m kan. Maar om het daar te doen, zou natuurlijk wel extra mooi zijn."

  Ik denk dat er nog veel rek zit op mijn record.

  Ben Broeders

  Valentin Lavillenie zegt af na positieve coronatest

  In Monaco zal Broeders het alvast met een concurrent minder moeten doen. Valentin Lavillenie, broer van polstokgrootheid Renaud, testte positief op het coronavirus. 

   

  Lavillenie vertoont geen symptomen, zo maakte hij op Instagram bekend. Ook zijn landgenoten Thibaut Collet (polsstokspringen) en Hugo Hay (5.000m) laten verstek gaan voor de DL-meeting aangezien ze contact hadden met een besmette persoon.   

   

  Volgens het gezondheidsprotocol moet elke atleet minder dan 72 uur voor de meeting een negatieve coronatest afleggen om te mogen deelnemen.

  Ben Broeders.

  Het Journaalstuk over Ben Broeders: