Meesseman kan 5e nederlaag op rij voor Mystics niet vermijden

  Emma Meesseman mikte 10 punten door de korf.

  Washington Mystics, de Amerikaanse ploeg van Emma Meesseman, is op de dool in de WNBA. De Belgian Cat rondde wel de kaap van 1.000 rebounds in haar carrière, maar kon een 5e nederlaag op rij niet vermijden.

  Titelverdediger Washington Mystics begon uitstekend aan het seizoen met 3 overwinningen, maar nadien zakte het kaartenhuisje in elkaar. Tegen Minnesota Lynx liep het voor de vijfde keer op rij mis: 68-48.

   

  Meesseman deed wel haar duit in het zakje met 10 punten en 6 rebounds - goed voor meer dan 1.000 rebounds in haar carrière - maar ze kon het ontbreken van sterkhouders als Elena Delle Donne en Aerial Powers niet in haar eentje opvangen. 

   

  Minnesota had halfweg al een aardige voorsprong uitgebouwd (48-27) en hield de WNBA-kampioen ook na de rust onder de knoet. De Mystics zijn zo het eerste team sinds 2013 dat geen 50 punten op het scorebord kan mikken.

  Ook Allemand gaat onderuit

  Washington Mystics bezet de achtste plek in het klassement en blijft zo net Indiana Fever voor. De ploeg van Belgian Cat Julie Allemand ging met 79-98 onderuit tegen Las Vegas Aces.

   

  Allemand stond 35 minuten op het parket in Florida en was goed voor 6 punten, 6 assists en 3 rebounds.