Matchen van Celtic uitgesteld nadat Bolingoli coronaregels aan laars heeft gelapt

  Boli Bolingoli in een Europa League-wedstrijd tegen Cluj.

  Het uitstapje van de Belgische verdediger Boli Bolingoli vorige week naar Spanje heeft grote gevolgen. De Schotse voetballiga SPFL stelt 2 matchen van zijn team Celtic uit.

  Celtic: "Dwaasheid"

  Boli Bolingoli (ex-STVV en -Club Brugge) reisde vorige week, in aanloop naar het competitieduel tegen Kilmarnock, zonder medeweten van zijn club af naar Spanje. Zo schond hij de coronaregels. Toch speelde hij zondag mee tegen Kilmarnock, van quarantaine was geen sprake.

   

  De Schotse premier vroeg om Celtic even niet te laten spelen, de voetballiga gaat op die vraag in. De Schotse kampioen komt deze week niet in actie. Vanavond had Celtic tegen St. Mirren moeten spelen, komend weekend tegen Aberdeen.

   

  Bolingoli sloeg inmiddels mea culpa en gaf toe "een enorme inschattingsfout" te hebben gemaakt.

   

  Ondertussen zijn alle Celtic-spelers, ook Bolingoli, twee keer op het coronavirus getest. Alle resultaten zijn negatief. "Hoewel dit voor alle betrokkenen een opluchting is, maakt dit de ernst en de dwaasheid van de actie van de speler niet minder erg", klinkt het bij Celtic. 

  Ik heb een enorme inschattingsfout gemaakt.

  Boli Bolingoli slaat mea culpa

  Premier: "Onaanvaardbaar"

  De premier van Schotland was furieus. "Wat hij deed, was een flagrante inbreuk op de regels", zei Nicola Sturgeon.

   

  "Wat ik betreur, is dat sommige voetballers hun verantwoordelijkheden niet opnemen. Dit is gewoon onaanvaardbaar. We vragen aan de gewone mensen om enorme opofferingen te leveren in de manier waarop ze hun leven leiden."