1e judotoernooi is over 6 weken: "Belgische judoka's hunkeren naar competitie"

  Taferelen zoals hier op deze tatami zullen we allicht niet zien op de Grand Prix in Zagreb.

  "Wedstrijden stimuleren onze judoka's om harder te gaan trainen en die motivatie is er nu al maanden niet meer", dat brengt Technisch Directeur Topsport Koen Sleeckx onder de aandacht. De Grand Prix van Zagreb in september is internationaal de eerstvolgende afspraak op de kalender. 

  Corona gooide ook in de judowereld roet in het eten. De Olympische Spelen in Tokio werden uitgesteld, toernooien geannuleerd. Al ziet het ernaar uit dat de Grand Prix judo van 18 tot 20 september in Zagreb nog steeds doorgaat. 

   

  "Ik vermoed dat het toernooi in Zagreb wel zal doorgaan maar niet als Grand Prix", speculeert Technisch Directeur Topsport van de Judofederatie Koen Sleeckx. Hij vreest dat het toernooi niet zal gelden als kwalificatiewedstrijd voor de uitgestelde Olympische Spelen in Tokio van 2021. 

  Ik vermoed dat het toernooi in Zagreb wel zal doorgaan maar niet als Grand Prix

  Koen Sleeckx, Technisch Directeur Topsport van de Vlaamse Judofederatie

  "Enerzijds hunkeren onze judoka's naar wedstrijden, maar anderzijds verhindert het coronavirus dat atleten uit heel de wereld zo maar op een plaats kunnen samenkomen."

   

  "Om zich te kunnen kwalificeren voor de Olympische Spelen moet iedere atleet gelijke kansen krijgen en dat is nu niet mogelijk. Wij bereiden ons dus voor op een gewone wedstrijd in Zagreb met een beperkt deelnemersveld." 


  Sleeckx merkt dat het moeilijke tijden zijn voor de judoka's, zeker wat de motivatie betreft: "Wedstrijden stimuleren onze judoka's om harder te gaan trainen en die motivatie is er nu al maanden niet meer. Gelukkig heeft nog niemand van onze internationals die in de running zijn voor de Olympische Spelen van volgend jaar de boot verlaten."