Ga naar de inhoud

Aleksandr Vlasov verzilvert zijn topvorm op de Mont Ventoux

Aleksandr Vlasov lijkt op zijn 24e helemaal door te breken.

Aleksandr Vlasov (Astana) heeft de 2e editie van de Mont Ventoux Dénivelé Challenge gewonnen, een eendagskoers met aankomst op de Kale Berg. Richie Porte kon de Russische kampioen het dichtste benaderen.

Vorig jaar stond de Mont Ventoux Dénivelé Challenge voor het eerst op het programma. Toen moest de mythische col maar 1 keer beklommen worden, nu 2 keer, al ging het bij de eerste doortocht "enkel" tot Chalet Reynard.

 

Toch gebeurde het allemaal op de slotklim. De Colombianen Quintana en Lopez leken het gretigst, maar het was Aleksandr Vlasov die de laatste vluchters kon oprapen.

 

Richie Porte deed in de achtergrond nog een verwoede poging om terug te keren, maar dat lukte niet. Nummer 3 Guillaume Martin volgde zelfs al op een minuut.

 

Voor Vlasov is het de bevestiging dat 2020 misschien wel zijn doorbraakseizoen wordt. Eerder werd hij 2e in de eindstand van de Ronde van Provence en enkele dagen geleden klom hij ook met alle toppers omhoog in de Route d'Occitanie, waarin hij uiteindelijk 3e werd.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag Mont Ventoux Dénivelé Challenge (1.1)

1. Aleksandr Vlasov (Rus) - 179 km in 4u56'39"
2. Richie Porte (Aus) op 18"
3. Guillaume Martin (Fra) - 59"

4. Pierre Latour (Fra) - 1'29"
5. Fabio Aru (Ita) - 1'38"
6. Harold Tejada (Col) - 1'43"
7. Kenny Elissonde (Fra) - 1'51"
8. Nairo Quintana (Col) - 1'57"
9. Jesus Herrada (Spa) - 2'15"
10. Valentin Madouas (Fra) - 2'32"