Titelverdediger Rafael Nadal stuurt zijn kat naar de US Open

  Rafael Nadal won vorig jaar een zinderende finale tegen Daniil Medvedev.

  Het zat er al een tijdje aan te komen, maar Rafael Nadal (34) heeft zijn beslissing nu ook wereldkundig gemaakt. De Spanjaard zal eind deze maand niet deelnemen aan de US Open, het grandslamtoernooi in New York. Nadal vindt het niet opportuun om in deze coronatijden te reizen. "Ik volg mijn hart."

  Het tenniscircuit kruipt zoetjesaan uit het dal, maar er blijven - zeker gezien de nieuwe coronagolf - nog heel veel vraagtekens.

   

  De US Open wil niet buigen voor het coronavirus en de organisatie wil nog altijd op 31 augustus van start gaan met het grandslamtoernooi, weliswaar in een afgeslankte vorm en met heel wat coronamaatregelen.

   

  Rafael Nadal was een scepticus van het eerste uur en de richtlijnen van de organisatie hebben hem niet kunnen overtuigen. Hij bevestigde op zijn sociale media dat hij past voor het toernooi dat hij in 2010, 2013, 2017 en 2019 won.

   

  "Ik heb grondig nagedacht en de situatie is wereldwijd zeer complex aangezien het aantal besmettingen stijgt. Het lijkt alsof we het virus nog altijd niet onder controle hebben", schrijft Nadal.

   

  "Na een pauze van meer dan 4 maanden begrijp ik de inspanningen die gedaan worden om weer te spelen."

   

  "Ik wilde deze beslissing niet nemen, maar ik heb beslist om mijn hart te volgen. Voorlopig wil ik liever niet reizen."

  Rafael Nadal maakt zijn beslissing bekend:

  Wordt dit de tabel met reekshoofden?