Standard vindt eindelijk vers kapitaal: zakenman Fornieri investeert

  De Luikse zakenman François Fornieri investeert in Standard (en Sclessin).

  De financiële toekomst van Standard lijkt eindelijk weer verzekerd. Na maanden van onzekerheid en een moeizame zoektocht heeft Bruno Venanzi een nieuwe investeerder gevonden. 

  De Luikse zakenman François Fornieri neemt minstens de helft van de aandelen van Standard over en de club voert in één beweging ook
  een kapitaalsverhoging door.


  Fornieri investeert ook in de nieuwe immobiliënvennootschap van Standard die de grondige renovatie van de site van Sclessin moet financieren.

   

  Bruno Venanzi blijft wel voorzitter van de Rouches, Fornieri komt in de Raad van Bestuur.


  Fornieri is eigenaar van het farmaceutische bedrijf Mithra - waarvan ook Marc Coucke aandeelhouder is - en hij is goed bevriend met Luciano D’Onofrio.


  De nieuwe mede-eigenaar van Standard wilde D’Onofrio graag naar Luik halen als sportief directeur, maar die geeft voorlopig de voorkeur aan een verlengd verblijf bij Antwerp.

  Marc Coucke en François Fornieri.

  Financiële zorgen zijn van de baan

  Met de komst van Fornieri kunnen de fans van Standard opgelucht ademhalen. De voorbije maanden bleek de financiële situatie van de Luikse club precair.

   

  In eerste instantie kreeg Standard zelfs geen licentie en moest Venanzi voor zijn ambitieuze immobiliënproject op Sclessin een beroep doen op de centen van Axel Witsel, Marouane Fellaini (?) en zelfs Michel Preud’homme.

   

  Die laatste had ook al duidelijk gemaakt dat Standard in deze transferperiode bescheiden zou blijven. Verwacht werd dat enkele sterkhouders zouden moeten worden verkocht om de financiën in evenwicht te houden. Met de komst van Fornieri is de slagkracht van Standard alvast een stuk groter geworden.

  François Fornieri in 2017, samen met ex-Standard-verdediger Laurent Ciman.