Ronnie O'Sullivan wint snelste wedstrijd in WK-geschiedenis

  Ronnie O'Sullivan (archieffoto)

  Ronnie O'Sullivan heeft zich in stijl geplaatst voor de 1/8e finales op het WK snooker. The Rocket deed zijn bijnaam alle eer aan door in recordtempo de Thai Thepchaiya Un-Nooh uit te schakelen.

  Ronnie O'Sullivan (WS-6) was zondag al als een bezetene tekeergegaan aan de snookertafel, maandagvoormiddag maakte hij de klus helemaal af. In totaal had de Engelsman amper 1u48' nodig om te winnen met 10-1.

   

  Niemand won ooit sneller een WK-wedstrijd. Het vorige record stond op naam van Shaun Murphy, die vorig jaar de Chinees Luo Honghao afdroogde met 10-0. Murphy had daar toen 2u29' voor nodig.

   

  In zijn partij tegen Un-Nooh kwam Ronnie O'Sullivan uiteindelijk uit op een shotgemiddelde van 14 seconden. Dat is een pak sneller dan het algemeen gemiddelde van zo'n 23,5 seconden. Andermaal is zo duidelijk geworden waarom O'Sullivan The Rocket genoemd wordt.

  Het neemt wel wat druk van mijn schouders weg dat ik niet hoef te voldoen aan de verwachtingen van het publiek.

  Ronnie O'Sullivan over een WK snooker zonder toeschouwers

  "Un Nooh maakte wat foutjes. Hij miste wat ballen, die hij normaal nooit zou missen. Het bewijst dat deze plaats, zelfs zonder publiek, iets met je doet", zegt O'Sullivan, die als publiekslieveling zelf ook de steun van de fans moet missen. Toch geniet hij van de rust in het "Theatre of Dreams".

   

  "Het neemt wel heel wat druk van je schouders. Ik hoef niet aan de verwachtingen van het publiek te voldoen, het geeft me een beetje een vakantiegevoel."

   

  In de volgende ronde neemt O'Sullivan het op tegen de Chinees Ding Junhui. "Ding is één van de lastigste tegenstanders die je kan krijgen", weet O'Sullivan. "Momenteel is hij misschien niet in topvorm, maar zoiets kan snel veranderen."