"Ik denk niet dat we iedereen achter ons hebben na onze acties"

  De ploegfoto van Waasland-Beveren.

  Als de Jupiler Pro League komend weekend van start gaat, dan trekt Waasland-Beveren op de openingsspeeldag naar Kortrijk. Maar is de club wel klaar voor de Jupiler Pro League? "Onze kern is nog niet breed genoeg."

  Vorige week kreeg Waasland-Beveren het verlossende nieuws dat het komend seizoen in de Jupiler Pro League mag aantreden na maanden van procedures. "We zijn natuurlijk opgelucht dat we in 1A zitten, ook al heeft het heel wat voeten in de aarde gehad", zegt Jur Schryvers.

   

  Nicky Hayen weet nu eindelijk welke competitie hij met zijn spelers moet voorbereiden: 1A en niet 1B. "Het verschil tussen 1A en 1B is niet meer zo groot als in het verleden", zegt de coach van Waasland-Beveren.

   

  De voorbereiding werd vooral gekenmerkt door de opvallende oefenmatch tegen de sterren van Paris Saint-Germain. "Toch was het wat moeilijker zoeken naar tegenstanders. Ook de planning voor de vrije dagen en de prikkels was niet eenvoudig, maar ik denk dat we daar een evenwicht in gevonden hebben."

  Onze groep is nog niet breed genoeg, we moeten nu kijken welke opportuniteiten zich nog voordoen.

  Nicky Hayen

  De afgelopen 2 seizoenen flirtte Waasland-Beveren met de degradatie. Is de ploeg nu wel klaar? "Onze kern is nog niet breed genoeg, we moeten nu kijken welke opportuniteiten zich nog voordoen", zegt Hayen.


  Versterkingen halen was niet evident tot nu toe. "De transfermarkt is nog niet losgebarsten. Er zijn nog veel spelers die zullen vrijkomen. Dan moeten we gewoon kijken wat we nodig hebben om deze groep te versterken."

  "Ik denk niet dat we iedereen achter ons hebben staan"

  Waasland-Beveren hoopt wel dat de andere ploegen hen niet scheef zullen bekijken door de perikelen van de voorbije weken. Dat beseft ook Dries Wuytens, een van de aanwinsten op de Freethiel.


  "Ik denk dat we niet iedereen achter ons hebben staan door onze acties, maar uiteindelijk is het terecht dat we in 1A zitten. Nu moeten we ook bewijzen dat we daar thuishoren", zegt de verdediger.

  Nicky Hayen: "Als we de goede dingen van de voorbereiding kunnen doorduwen, kunnen we iets neerzetten"

  Dries Wuytens: "Terecht dat we in 1A zitten en nu moeten we gewoon bewijzen dat we daar thuishoren"

  Jur Schryvers: "Waasland-Beveren zal dit seizoen met een vergrootglas bekeken worden"

  Jenthe Mertens: "Deze club verdient het om in 1A te zitten"