Hamilton na spektakelfinish op Silverstone: "Mijn hart stond bijna stil"

  Hoofdrolspelers Lewis Hamilton en Max Verstappen.

  Lewis Hamilton heeft zijn 7e zege in de Grote Prijs van Groot-Brittannië op zak gestoken, maar het heeft hem wel meer moeite gekost dan hij misschien verwacht had. In de laatste ronde reed hij vooraan lek en moest hij nog knokken om Max Verstappen af te houden. "Dit heb ik nog nooit meegemaakt."

  Het spreekwoordelijke publiek op het circuit van Silverstone hield de adem in toen Hamilton in de laatste ronde lek reed. "Tot die laatste ronde liep alles relatief gesmeerd", vertelde de WK-leider achteraf. "Bottas ging echt voluit, ik probeerde mijn banden toch wat te sparen. Toen ik hoorde dat hij problemen had, heb ik eens naar mijn banden gekeken en die zagen er nog oké uit."

   

  "Ik begon nog wat rustiger te rijden in de laatste rondes, maar in de laatste ronde begon de band dan leeg te lopen. Ik voelde mijn hart bonzen in mijn keel. Ik kon zien hoe het rubber aan het loslaten was. Ik kon alleen nog maar bidden dat ik zou kunnen blijven rijden en dat ik niet te traag zou zijn. Ik dacht dat ik de laatste twee bochten niet meer zou kunnen nemen."

   

  "Ik kreeg echt rillingen. Ik kreeg voortdurend informatie over mijn voorsprong en Verstappen naderde snel. Zoiets heb ik echt nog nooit meegemaakt in de laatste ronde. Mijn hart stond bijna stil."

  Verstappen: "Ik had geluk en pech tegelijk"

  Max Verstappen reed net de pits in toen voor hem Lewis Hamilton begon te sukkelen met zijn banden. Zonder die stop had Verstappen de zege nog kunnen afsnoepen, maar daar wou hij achteraf niet te lang bij stilstaan. "De tweede plaats is een goed resultaat."

   

  "Mercedes was echt te snel, voor mij was het een eenzame race eigenlijk. Ik heb dus geluk gehad en een beetje pech."