Lekke band voor Tiesj Benoot, te heet voor Oliver Naesen

  Tiesj Benoot moet achtervolgen en staakt zijn wedstrijd.

  Finishen in de zomereditie van de Strade Bianche is geen sinecure gebleken. Vraag het maar aan Tiesj Benoot (Sunweb) en Oliver Naesen (AG2R). Zij hebben allebei de handdoek in de stoffige ring moeten gooien.

  Benoot: "Gekkenwerk"

  Met Philippe Gilbert (25e), Loïc Vliegen (18e), Greg Van Avermaet (8e) en winnaar Wout van Aert haalden slechts 4 Belgen de finish in Siena. Tiesj Benoot gaf op na een lekke band.

   

  "Ik voelde me veel beter dan verwacht in deze hitte", begint hij zijn verhaal. "Mijn teammaats loodsten me in 2e positie op strook 5, daar zou de koers openbreken."

   

  "Na goed 3 kilometer reed ik lek. Ik heb de fiets van Nikias Arndt gekregen, maar ik had veel tijd verloren."

   

  De winnaar van 2018 stond voor een inhaalrace. "Niet eenvoudig. Achteraan koersen op zo'n grindstrook is echt gekkenwerk. Ik had al snel door dat ik geen rol van betekenis meer kon spelen."

   

  "Jammer, maar het zal ons extra motiveren voor Milaan-Sanremo van volgend weekend", belooft Benoot.

  Ook Van der Poel rijdt lek "op slecht moment"

  Mathieu van der Poel haalde de finish wel, maar hij zal zich zijn eerste deelname wellicht anders hebben voorgesteld. "Wat een hete dag was dit", reageert de favoriet op Instagram.

   

  "Een lekke band op een slecht moment verwoestte mijn wedstrijd, maar ik ben wel erg blij dat we weer racen."

  Naesen: "Mooier bij 8 graden Celsius"

  Oliver Naesen hoopte op een plaats in de top 10, maar stapte bij de bevoorrading af.

   

  "Al bij de start voelde ik dat het te heet voor mij was", verklaart de renner van AG2R. "Veel heb ik niet onthouden van deze wedstrijd. Ja, het is wel mooi, maar ik denk dat het hier mooier koersen is bij 8 graden dan bij 40."

   

  Naesen rijdt woensdag Milaan-Turijn in voorbereiding op Milaan-Sanremo, waarin hij vorig jaar als 2e finishte. "Ik hoop dat het volgende week niet opnieuw 40 graden wordt. Vandaag heb ik geleerd dat zulke temperaturen niets voor mij zijn."

  Ik hoop dat het volgende week in Milaan-Sanremo niet opnieuw 40 graden wordt.

  Oliver Naesen

  VIDEO: Wout van Aert wint Strade Bianche 2020