Zowel Beerschot als Virton krijgt forfaitnederlaag voor spookmatch

  De voetbalbond heeft de wedstrijd tussen Virton en Beerschot, die na veel vijven en zessen niet werd gespeeld, gecatalogeerd als een dubbel forfait. Beide teams krijgen 0 punten en krijgen 5 extra tegengoals in de eindafrekening.

  Virton won de match tegen Beerschot op speeldag 23 met 1-0, maar vanwege een scheidsrechterlijke dwaling stapte Beerschot naar de verschillende disciplinaire instanties van de KBVB.

   

  Uiteindelijk werd na een lange soap beslist dat de match herspeeld moest worden, ook al was het duel voor Beerschot sportief gezien niet meer relevant. 26 juli werd als nieuwe datum gekozen, maar op de valreep trok Virton zich alsnog terug.

   

  De voetbalbond heeft nu beslist om niet alleen Virton maar ook Beerschot een forfaitnederlaag aan te smeren. Aan het eindverdict in 1B verandert dat uiteindelijk niets.