Op zoek naar een leuke fietsroute? Doe zeker deze 5 trips langs verborgen Vlaamse parels

  'Reading between the Lines' van Gijs Van Vaerenbergh kan je in Limburg ontdekken.

  In het kader van 'Blijf sporten' vindt Sporza het belangrijk dat we ook in deze coronatijden blijven bewegen. Veel fietsers zijn momenteel echter op zoek naar een nieuwe leuke route. Als je graag naar de omgeving kijkt tijdens je fietstocht, dan hebben wij misschien wel de oplossing: het Klara zomerproject 'Kunst op de Kaart'. 

  Tijdens de lockdown zijn we met z'n allen massaal beginnen sporten. Voor lange tijd was bewegen namelijk een van onze weinige uitlaatkleppen, waardoor zelfs onze collega's van Klara de sportmicrobe te pakken kregen. 

   

  In samenwerking met Vlaanderen Vakantieland en Vlaanderen Fietsland besloten ze per Vlaamse provincie een adembenemende fietsroute uit te stippelen. Deze routes worden niet alleen gekleurd door de prachtige natuur, maar ook door enkele  kunstzinnige creaties in de openbare ruimte.

   

  Zo fiets je in Limburg onder andere langs Reading between the Lines van Gijs Van Vaerenbergh, en in Antwerpen langs het Restpaviljoen van Els Vanden Meersch. Voor de sportieve kunstliefhebbers onder ons is het project 'Kunst op de Kaart' dus vast en zeker de moeite waard.

  Voor mij sprong de route van Limburg eruit, zeer mooie natuur en leuke fietspaden.

  Elise Dupré, Klara

  "De routes zijn zeker een aanrader, en er is ook veel variatie tussen de verschillende fietstochten", beaamt Klara-medewerkster Elise Dupré.

   

  "Alle kunstwerken staan in de openbare ruimte, zoals een stadsplein of een park. We hebben die allemaal op een kaart gezet, en merkten dat we vrij makkelijk fietsroutes konden uitstippelen."

   

  "Sommige zijn iets langer dan andere, maar voor mij sprong de route van Limburg eruit, zeer mooie natuur en leuke fietspaden. Voor beginnende fietsers of mensen met een elektrische fiets zijn de fietstochten dan ook zeer leuk."

   

  "Als je een foto van jezelf met een monument naar ons doorstuurt, maak je zelf kans op een overnachting."

  Meer info vind je op de site van Klara. 

   

  Interview met Thomas Lerooy in West-Vlaanderen:

  Interview met Katleen Vinck in Vlaams-Brabant:

  Interview met Maarten Vanden Eynde in Oost-Vlaanderen:

  Interview met Gijs Van Vaerenbergh in Limburg:

  Interview met Els Vanden Meersch in Antwerpen: