Pro League na Veiligheidsraad: "Klaar om meer dan 400 fans te ontvangen"

  Door de opflakkerende coronaepidemie komt er voorlopig geen nieuwe versoepeling van het maximumaantal personen dat aanwezig mag zijn bij sportwedstrijden. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad donderdag beslist. Bij de Pro League maken ze zich sterk dat de clubs wel "meer dan 400 fans" kunnen ontvangen op een veilige manier.

  De zogenaamde fase 5 van het exitplan had het aantal toeschouwers voor indoorevenementen kunnen doen optrekken van 200 naar 400. Bij outdoorevenementen wilde men oorspronkelijk een stijging van 400 naar 800 doorvoeren.

   

  Daarbij werd nog een uitzondering gemaakt voor grote voetbalstadions, die per tribune dat aantal supporters zouden hebben kunnen ontvangen.

   

  Premier Sophie Wilmès (MR) trok daar donderdag echter een streep door. "We trekken de limieten voor evenementen met publiek niet op", legde ze uit.

   

  "Vanaf 1 september kan dat misschien wel opnieuw, op voorwaarde dat de regels strikt worden nageleefd en dat iedereen een mondmasker draagt. De evolutie van het virus hangt hier natuurlijk ook mee samen."

   

  De verwachte weigering van de Veiligheidsraad om het aantal bezoekers bij sportevenementen op te trekken is een streep door de rekening voor onder meer de Pro League. Die verklaarde woensdag nog te hopen "in de meest veilige omstandigheden een beperkt publiek te verwelkomen bij aanvang van het voetbalseizoen op 8 augustus".

  Pro League klaar om "meer dan 400 fans" te ontvangen

  Stijn Van Bever, de woordvoerder van de Pro League, zegt dat ze nog wachten op het ministerieel besluit, om de finale bevestiging te hebben van de informatie uit de persconferentie en de communicatie.

   

  De Pro League gaat er prat op dat zij en de clubs klaar zijn om meer dan 400 fans op een veilige manier terug naar de stadions te brengen volgens het voorstel om in verschillende autonome compartimenten van maximum 400 supporters een wedstrijd bij te wonen, maar ze zal uiteraard de bevestigde beslissing van de Nationale Veiligheidsraad respecteren.

  KVO wacht op verdere communicatie