FOTO: Liverpool krijgt zijn 1e titelbeker in 30 jaar in The Kop

In de laatste thuismatch van het seizoen ontvangen coach en spelers de titelbeker in The Kop.

30 jaar hebben ze er in Liverpool moeten op wachten, maar de spelers hebben gisteren eindelijk nog eens de kampioenschapsbeker in de lucht kunnen steken. Na het laatste, spectaculaire thuisduel tegen Chelsea ontvingen spelers en coach de titeltrofee én de medailles in The Kop, de beruchte tribune. De ceremonie was indrukwekkend, maar zonder fans.  

Liverpool won de landstitel voor het laatst in 1990 onder leiding van coach Kenny Dalglish. Het 69-jarige clubicoon reikte nu de titelmedailles voor het kampioenschap uit aan de spelers, onder wie Rode Duivel Divock Origi.

 

Daarna kreeg aanvoerder Jordan Henderson op "The Kop", het beruchte tribunegedeelte op Anfield met de meest fanatieke supporters, de kampioenstrofee en stak hem in de lucht.

 

Er stond ook een podium op het veld. Met vuurwerk en een lichtshow,  maar met lege tribunes, vierden de spelers van Liverpool nogmaals het kampioenenfeest, op 25 juni waren ze al zeker van de titel. (lees voort onder tweet)

"Beste van Engeland, van Europa en van de wereld. Maar we stoppen niet"

"Dat podium oplopen was geweldig. We hebben hier lang op moeten wachten", zei Henderson. "De Premier League winnen was een droom voor me sinds ik een jongetje was."

 

Ook trainer Jürgen Klopp toonde hoe trots hij was met na de Champions League, de UEFA Super Cup en de Club World Cup nu ook de Premier League op zak. "We hebben 4 bekers gewonnen, grote bekers. Ik kan niet trotser zijn. Normaal hoef ik geen foto's, maar ik zal een foto laten maken met alle 4 de bekers", zei de Duitse coach.

 

"We zijn de kampioen van Engeland, van Europa en de wereld. Ik weet hoe dat klinkt, maar het is de waarheid. Eerlijk gezegd, is dat wel ongelooflijk. Maar we stoppen niet. We stellen interne uitdagingen en elke speler kan nog beter worden."  

 

Klopp had ook een boodschap voor de fans: "Maak je klaar voor een feest. Als dit virus weg is, dan zullen we dit vieren."

Buiten het stadion vierden de Liverpool-fans al vanaf het begin van de avond de titel. De politie in Liverpool had straten rondom het stadion afgesloten en vaardigde woensdagavond voor 48 uur een noodverordening uit, om te voorkomen dat het met het oog op de coronapandemie veel te druk werd. Dat gebeurde al op 25 juni toen duizenden supporters het kampioenschap vierden. 
Liverpool sluit de competitie zondag af met een uitwedstrijd tegen Newcastle United.

Foto's en beelden van de ceremonie:

Het feest ging voort in de kleedkamer: