Wegens succes herhaald: Ultimate Tennis Showdown keert terug (zonder Goffin)

  David Goffin is niet uitgenodigd voor de tweede editie van UTS.

  De Ultimate Tennis Showdown (UTS), het vernieuwende tennistoernooi van de coach van Serena Williams, krijgt een vervolg. Op 25 juli staat al een tweede editie op de planning, deze keer ook met een vrouwencompetitie.

  De Italiaan Matteo Berrettini schreef op 12 juli de eindwinst in de UTS op zijn naam. Amper twee weken later staat UTS2 al op de kalender in Nice. Onder anderen Gasquet, Paire en Feliciano Lopez zijn opnieuw van de partij, maar David Goffin kreeg geen nieuwe uitnodiging. Zijn plekje ging naar de Bulgaar Grigor Dimitrov en de Spanjaard Fernando Verdasco.

   

  De twee groepswinnaars stoten door naar de halve finales, waar ze het opnemen tegen twee nieuwkomers uit de top 20. De organisatie zal hun namen nog bekendmaken.

   

  Het vrouwentoernooi vindt op 1 en 2 augustus plaats in de vorm van een Final Four. De Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 30), Tunesische Ons Jabeur (WTA 39), Française Alizé Cornet (WTA 59) en Tsjechische Brenda Fruhvirtova kijken mekaar in de ogen. 

  De spelregels nog eens op een rijtje:

  • Elke wedstrijd duurt niet langer dan een uur en bestaat uit 4 quarters van 10 minuten.
  • Tussen twee punten krijgen de spelers maar 15 seconden op de schotklok.
  • Elke speler serveert 2 keer.
  • Wie aan het einde van een kwart voorstaat, wint. Wie 3 quarters op zijn naam schrijft, wint de match.
  • Bij 2-2 volgt een sudden death-tiebreak. Wie als eerste twee punten op rij pakt, wint.