Zinédine Zidane: "Deze titel voelt beter dan alle andere"

  Een 34e landstitel voor de Spaanse recordkampioen, je herkent Courtois links en Hazard rechts.

  Na twee titels voor Barcelona is Real Madrid opnieuw de beste ploeg van Spanje. Een emotionele coach Zinédine Zidane noemde het "zijn mooiste titel tot nog toe". Ook aanvoerder Sergio Ramos werd overladen met lof.

  Zidane: "Een van de beste dagen van mijn leven"

  "Dit is een geweldig gevoel", stak Zidane van wal. "Ik ben sprakeloos, want ik ben te emotioneel op dit moment. De Champions League blijft de Champions League, maar voor mij is La Liga nog mooier. De competitie blijft datgene waar het voor velen allemaal om draait", vertelt Zidane, die zijn 2e titel pakt als coach van Real Madrid.  

   

  "Het is een van de beste dagen van mijn leven, professioneel gezien. Deze titel voelt beter dan alle andere. Een nieuwe titel en dat na de quarantaine en al het andere dat gebeurd is... Ik wou dat we het konden vieren met de fans, maar ik ben zeker dat ze thuis heel gelukkig zijn om dit team weer La Liga te zien winnen."

  Zidane pakt zijn tweede titel als coach van Real.

  Voorzitter Perez: "Ramos is meer dan een kapitein"

  Na het woelige vorige seizoen, waarin Real slechts derde eindigde op 19 punten van eeuwige concurrent Barcelona, staat de Koninklijke opnieuw bovenaan in Spanje. De opluchting bij voorzitter Florentino Perez is dan ook groot.

   

  "Het is ongelooflijk. Ik las een bericht op Twitter dat Zidane een titel wint om de 19 wedstrijden. Wat kan ik meer zeggen? Hij is gezegend door de goden", jubelde Perez. "Ik hoop dat hij nog lang bij ons blijft. Hij is de grootste vakman in deze competitie. En voor zij die ons blijven bekritiseren: wij zullen blijven prijzen pakken."


  "Iedereen was geweldig. Vooral Benzema, Courtois, Casemiro en natuurlijk Sergio Ramos, die meer dan een aanvoerder is. Hij heeft van de ploeg een hechte groep gemaakt. Ik ben zeker dat Ramos zijn carrière bij Real zal afsluiten."

  Voorzitter Perez feliciteert sterkhouders Modric en Benzema.

  Ramos: "Er was geen ruimte voor fouten"

  Sergio Ramos pakt zijn 5e titel als speler van Real Madrid. De aanvoerder himself beseft hoe lastig het was om na de coronapauze nog te presteren. "Na de lockdown wisten we dat we elke wedstrijd moesten winnen om aanspraak te maken op de titel. Er was geen enkele ruimte voor fouten en die hebben we ook niet gemaakt."

  Courtois: "Een beloning voor het harde werk"

  Hazard: "Campeones!"

  Meer foto's van de kampioenenviering:

  Alles weten over de titelmatch: klik op scorebord

  1. 29' - Doelpunt - Karim Benzema (1 - 0)
  2. 18' - Geel - Sofian Chakla
  1. 86' - Geel - Isco
  2. 85' - Verv. Luka Modric door Federico Valverde
  3. 85' - Verv. Toni Kroos door Isco
  4. 84' - Verv. Dani Carvajal door Lucas Vázquez
  5. 83' - Doelpunt - Vicente Iborra (2 - 1)
  6. 82' - Verv. André Zambo Anguissa door Manu Trigueros
  7. 77' - Doelpunt strafschop - Karim Benzema (2 - 0)
  8. 68' - Geel - Xavi Quintilla
  9. 63' - Verv. Manu Morlanes door Santi Cazorla
  10. 63' - Verv. Moi Gómez door Vicente Iborra
  11. 62' - Verv. Eden Hazard door Vinícius Júnior
  12. 62' - Verv. Rodrygo door Marco Asensio
  13. 62' - Geel - Luka Modric
  14. 54' - Geel - Dani Carvajal
  29'goalKarim Benzema1 - 0
  77'penalty goalKarim Benzema2 - 0
  83'goalVicente Iborra2 - 1