• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Politie drijft feestende Porto-fans hardhandig uit elkaar

  " "

  De politie dreef met geweld de feestende massa uit elkaar, omdat de corona-afstand niet werd gehouden.

  FC Porto kroonde zich gisteren voor de 29e keer tot landskampioen in Portugal. Na de wedstrijd tegen Sporting Lissabon troepten duizenden fans samen in het centrum van de stad voor een kampioenenviering, maar de politie greep hardhandig in om de feestende massa in de huidige coronatijd snel uit elkaar te drijven.

  VIDEO: De politie treedt hardhandig op tegen feestende Porto-supporters

  Porto won gisteren met 2-0 van concurrent Sporting Lissabon. Met die zege verzekerden "De Draken" zich van een 29e landstitel. De  voorsprong met dichtste concurrent Benfica bedraagt op 2 speeldagen van het einde immers 8 punten.

   

  Na de wedstrijd trokken duizenden supporters het centrum van de stad in om de nieuwe landstitel te vieren. Maar in Portugal, waar het coronavirus nog steeds lelijk huishoudt, kan men nieuwe grote samenscholingen missen als kiespijn.

   

  Eerder deze maand waren er in de hoofdstad Lissabon al nieuwe opflakkeringen van het virus, nadat feestende jongeren het niet zo nauw genomen hadden met de lockdownmaatregelen. De politie greep dan ook hardhandig in om in Porto de feestende massa snel uit elkaar te drijven.

  Journaalstuk over titelviering Porto-supporters: