Pro League werkt handleiding uit voor (meer dan 800) supporters in stadions

  Deze beelden zullen we wellicht niet snel terugzien in de voetbalstadions.

  De Pro League werkte de voorbije weken samen met de KBVB, clubs, de Federale Politie en de Voetbalcel aan een protocol voor wedstrijden met een beperkt publiek.

  "Het uitgangspunt en de ambitie van de Pro League is om in de meest veilige omstandigheden supporters toe te laten om de wedstrijden van hun favoriete team te beleven", schrijft de Pro League in een mededeling.

   

  "Er is daarom bewust geopteerd om geen absoluut cijfer of percentage naar voren te schuiven, maar om een handleiding uit te werken."

   

  "Die handleiding zal clubs en lokale overheden toelaten om op basis van de infrastructuur en met de tools van onder meer Ticketmaster en Sports Alliance een stadioncapaciteit te bepalen die hoger ligt dan het aangehaalde cijfer van 800 toeschouwers. Maar er wordt ook te allen tijde physical distancing tussen bubbels gegarandeerd."

   

  Woordvoerder Stijn Van Bever lichtte nog toe dat het de bedoeling is dat een stadion in verschillende "events" wordt opgedeeld, met telkens 800 toegelaten personen.

   

  De Pro League heeft het voorstel overgemaakt aan de bevoegde ministers en instanties voor feedback. "We hopen zo snel mogelijk reactie te krijgen van de bevoegde diensten, zodat de clubs de voorbereidingen kunnen treffen om zo veel mogelijk fans in zo veilig mogelijke omstandigheden te ontvangen in onze stadions voor de start van de competities", besluit de Pro League.

  Extra gezondheidsmaatregelen en richtlijnen die de Pro League heeft uitgewerkt

  • Verplichting van het mondmasker van aan de toegang tot op de toegewezen plaats
   
  • Wedstrijdbezoek kan in bubbels tot 15 personen
   
  • Zo weinig mogelijk circulatie zodra je in het stadion bent: toeschouwers blijven zo veel mogelijk op hun plaats
   
  • Catering kan, maar enkel eten of drinken op je plaats
   
  • Om zo veel mogelijk supporters in eerste instantie de kans te geven om de wedstrijden van hun favoriete team bij te wonen, zullen in een eerste fase enkel supporters van de thuisploeg de wedstrijd kunnen bijwonen. Deze beslissing werd genomen na consultatie van de veiligheidsdiensten. De Pro League engageert er zich toe om deze fase zo kort mogelijk te houden.