Kris Wouters ruilt team van Sven Nys voor team van de Roodhoofts

  Kris Wouters was jarenlang ploegleider bij Telenet Baloise Lions.

  Kris Wouters heeft een nieuwe ploeg gevonden. De ervaren ploegleider gaat in zee met Creafin-Fristads, de veldritploeg waar Tim Merlier en Gianni Vermeersch voor rijden.

  Vlak voor het BK veldrijden in januari beëindigden Telenet Baloise Lions en Kris Wouters dit jaar hun samenwerking van 10 jaar. "Het klikt al een tijdje niet meer", lichtte teammanager Sven Nys toen toe.

   

  Nu heeft Kris Wouters een nieuwe uitdaging. Hij wordt met onmiddellijke ingang ploegleider bij Creafin-Fristads, waar hij een tandem zal vormen met de Nederlander Camiel van den Bergh.

   

  "Wouters staat bekend als een ploegleider met een passie voor jeugdwerking. Hij werkte bij de junioren met onder andere Wout van Aert, Eli Iserbyt en Quinten Hermans", meldt zijn nieuwe ploeg.

   

  "Bij Creafin-Fristads zal Wouters de coaching en begeleiding van de vrouwen elites en de beloften op zich nemen. Daarnaast zal hij alle beloften van de overkoepelende structuur van de broers Roodhooft begeleiden in de stap naar het profcircuit."

   

  Creafin-Fristadts is een van de veldritploegen van de broers Roodhooft. Bij het team rijden onder meer Tim Merlier, Gianni Vermeersch en Timo Kielich.