Wat een ontknoping: 3 slagen achter op 3 holes van het einde en nog winnen

  Collin Morikawa (r) krijgt felicitaties van Justin Thomas.

  De 23-jarige Amerikaan Collin Morikawa heeft zondag in het Amerikaanse Dublin (Ohio) een PGA-toernooi gewonnen. Hij maakte op de laatste holes zijn achterstand op Justin Thomas goed en versloeg die in een play-off.

  Justin Thomas had na een eagle op hole 15 alles in eigen handen, maar hij gooide zijn 3 slagen voorsprong op Collin Morikawa nog te grabbel op de laatste holes. Zo dwong Morikawa nog een play-off af.

   

  In die play-off was de spanning te snijden met enkele onwaarschijnlijke putts. Uiteindelijk trok Morikawa aan het langste eind. Bekijk hieronder de ontknoping..

   

  Voor Morikawa, die vorig jaar het Barracuda Championship won en onlangs nog tweede werd in de Charles Schwab Challenge, nadat hij in een play-off verloor van Daniel Berger, is het de tweede overwinning op de PGA Tour.

  De eagle van Justin Thomas op hole 15

  Thomas geeft het weg en Morikawa dwingt een play-off af

  Wisselende kansen in de play-off

  Uiteindelijk slaat Morikawa toe op de derde hole