Onze spion: "Op ploegstage Deceuninck-Quick Step reed iedereen op superhoog niveau"

  Onze spion, een profrenner, vertelt wat er leeft in het peloton.

  De laatste keer dat we onze spion aan het woord lieten, kondigde hij aan dat Parijs-Nice vroegtijdig zou worden beëindigd. Nu, bijna 4 maanden later, hunkert hij net als zijn collega-renners naar 1 augustus. De herstart van het wielerseizoen.

  "Spanjaarden en Fransen begonnen als zotten te trainen"

  Vanaf 1 augustus begint het weer echt en reken maar dat elke koers een zottekot zal worden.

   

  We hebben maanden de tijd gehad, dus iedereen zal geweldig goed getraind aan de start staan. Ook de Spanjaarden en de Fransen. Toen zij losgelaten werden om weer buiten te fietsen, zijn die als zotten beginnen te trainen.

   

  Ik vang ook verhalen op dat bepaalde renners ook hier al vlammen op training. Dan heb ik het niet enkel over Mathieu van der Poel.

   

  Op de ploegstage van Deceuninck-Quick Step in Kaster reed iedereen op een superhoog niveau. Ik kan (voor mezelf) enkel hopen dat de renners die nu al zo hard rijden, op hun tandvlees zitten als de klassiekers daar zijn.

  "Regen op de Koppenberg is een ramp"

  Het wordt natuurlijk wel heel speciaal om de voorjaarsklassiekers in de herfst te rijden.

   

  Misschien krijgen we voor het eerst in ons leven een natte Parijs-Roubaix voor de wielen geschoven. Blijkbaar zouden de kasseien wel minder goed voelbaar zijn in de herfst doordat er mos op groeit.


  Maar wat als we tijdens de Ronde van Vlaanderen in de regen de Koppenberg moeten beklimmen? Dat zou een ramp zijn, niemand zou fietsend boven geraken.

   

  Ik heb het al voorgehad op de Muur van Geraardsbergen. Mijn wiel gleed voortdurend door. Te voet naar boven wandelen was de enige optie.

   

  Op de Koppenberg kunnen er ook nog eens bladeren op de kasseien liggen in de herfst. In combinatie met regen zou het dan helemaal om zeep zijn.

  Maar wat als we tijdens de Ronde in de regen de Koppenberg moeten beklimmen? Dat zou een ramp zijn, niemand zou fietsend boven geraken.

   

  "Bij antistoffen moet renner inspanningstest doen"

  Maar goed, laat ons eerst hopen dat alles straks doorgaat.

   

  Eigenlijk krijgen we nu het materiaal waarvoor we al jaren zagen. Een mondmasker, extra hygiëne... Wielrenners staan bekend voor hun smetvrees. Elk voorjaar vliegen we met knikkende knieën terug van de Tirreno, omdat we bang zijn om een verkoudheid op te lopen.

   

  Niemand in het peloton wil straks het coronavirus oplopen. Zeker omdat je er op termijn last zou kunnen blijven van hebben aan je longen.

   

  Ik hoor dat de renners voor elke wedstrijd zullen worden getest. De dag voor de koers krijgen we het resultaat.

   

  Als blijkt dat een renner antistoffen heeft, moet die persoon een inspanningstest doen en wordt er gekeken naar zijn hart. Kwestie dat elke renner in gezonde staat aan de koers begint. Gezondheid blijft prioritair.