Omstreden Schalke-voorzitter Clemens Tönnies pakt dan toch zijn boeltje

Schalke 04 eindigde pas 12e in de Duitse competitie.

Clemens Tönnies is niet langer preses van Schalke 04. De sportieve malaise bij de Duitse traditieclub nekt de 64-jarige voorzitter, die ook onder vuur ligt tijdens de coronacrisis. In zijn vleesbedrijf deed zich een massale uitbraak van het virus voor.

Schalke 04 sloot afgelopen weekend de competitie af op de 12e plaats. De Duitse club had de coronapauze bijzonder slecht verteerd en kon de negatieve spiraal van 2020 niet doorbreken.

 

In zijn laatste 16 competitiewedstrijden kon Schalke 04 geen enkele keer winnen.

 

De barslechte resultaten bij de club van Benito Raman werden mee uitgewerkt op voorzitter Clemens Tönnies, die bij de fans ook al niet in de bovenste schuif lag.

 

Bij hen was er heel wat gemor omtrent de houding van de club voor de terugbetaling van de tickets van de wedstrijden achter gesloten deuren.

Financiële put van 200 miljoen

Maar Clemens Tönnies heeft nog meer katjes te geselen. Tönnies is in Duitsland omstreden sinds zich in zijn vleesbedrijf een massale uitbraak van het coronavirus voordeed.

 

Daardoor kwam er onder meer een lockdown in het district Gütersloh, in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. De uitbraak vond plaats bij een vestiging in Rheda-Wiedenbrück. Daar bleken meer dan 1.500 van de 6.000 medewerkers besmet.

 

"Het was een zeer moeilijke beslissing", liet Tönnies weten. "Maar het bedrijf ondergaat een zware crisis en de belangrijkste taak voor mij is deze situatie op te lossen. Daar zal ik echter al mijn energie moeten instoppen."

 

Tönnies maakte sinds 1994 deel uit van de raad van bestuur van de club, sinds 2001 was hij er voorzitter.

 

Hij laat een financiële put na van bijna 200 miljoen euro, terwijl de financiële toekomst vanwege de gevolgen van de coronacrisis niet bepaald rooskleurig oogt.