Trossard voor United: "Wan-Bissaka was mijn lastigste tegenstander"

Trossard in duel met Aaron Wan-Bissaka.

Een jaar geleden begon het Engelse avontuur van Leandro Trossard bij Brighton & Hove Albion.  Op de site van de club mocht de Limburger daarom vooruitblikken naar het duel met Manchester United. "Je wil jezelf meten met de besten".

Brighton & Hove hernam de competitie met een overwinning tegen Arsenal en een gelijkspel tegen Leicester City. Morgen wil de Engelse club die positieve lijn doortrekken met een derde thuisoverwinning op een rij tegen Manchester United. De vorige twee seizoenen won Brighton & Hove met 1-0 en 3-2.

 

De mannen van Ole Gunnar Solskjaer zijn in vorm.  "Ze spelen erg goed. Ze hebben enkele grote namen en hun grootste kracht is hun snelheid en balvaardigheid."

 

Trossard vreest vooral  rechtsachter Aaron Wan-Bissaka. "Hij is mijn sterkste tegenstander tot nu toe. Hij heeft van alles een beetje. Hij is sterk, snel en goed met de bal."

 

Toch gelooft de ex-Genk-aanvaller in de kansen van zijn ploeg. "We geloven erin dat we van eender wie punten kunnen afsnoepen.  De match tegen Arsenal was daar een voorbeeld van."

Eén jaar in Engeland

Na één jaar Premier League blikt Trossard ook terug op zijn periode in Brighton.  "Mijn ontwikkeling hier is goed en ik ben tevreden hoe het tot nu toe verlopen is." 


"De matchen in Engeland zijn schitterend, vooral de supporters die ongelooflijk veel lawaai maken. Je vindt nergens anders zulke gepassioneerde fans."


Ook de goede prestaties van zijn club zorgen natuurlijk voor een aangename sfeer, besluit de Genkenaar. "Nu moeten we doorgaan op ons elan en ik wil mijn rol spelen."

"De matchen in Engeland zijn schitterend, vooral de supporters die ongelooflijk veel lawaai maken."

Leandro Trossard

Ook Wan-Bissaka maakte een jaar geleden de overstap naar Manchester United