Coronaprotocol Pro League: Elke week controle en 72u voor een wedstrijd

  De Raad van Bestuur van de Pro League heeft vrijdagnamiddag het licht op groen gezet voor een testprotocol voor de 24 professionele voetbalclubs. Er komen veel controles, maar dat zal ook een stevig prijskaartje hebben.

  De Pro League heeft een handleiding opgesteld om de volgende weken veilig te kunnen trainen en (oefen)wedstrijden te spelen. Volgens de testprocedure zullen alle spelers en de staf wekelijks gecontroleerd worden op Covid-19.

   

  Die tests moesten eigenlijk vandaag beginnen, maar omdat de Pro League het protocol niet op tijd rond kreeg, zullen de tests pas volgende week beginnen. 

   

  Verder zullen spelers en stafleden 72 uur voor een wedstrijd gecontroleerd worden. Gemiddeld zou het naar schatting om een vijftigtal mensen gaan, goed voor een totaal kostenplaatje van ongeveer 650.000 euro. Dokters, kinesisten, teammanagers moeten ook getest worden, maar familieleden niet. Dat was in de eerste versie wel het geval.

   

  Wie positief test, gaat verplicht in quarantaine. De andere spelers en stafleden worden een dag later opnieuw getest.