Bekerfinale met 800 supporters? "Er is meer mogelijk"

  Krijgen we op 1 augustus gevulde tribunes te zien in het Koning Boudewijnstadion?

  De Nationale Veiligheidsraad heeft gisteren de deur opengezet voor sportwedstrijden met publiek. In theorie kan de bekerfinale tussen Antwerp en Club Brugge voor 800 supporters opgevoerd worden. Volgens minister-president jan Jambon kunnen dat er ook meer zijn.

  Op zaterdag 1 augustus trappen Antwerp en Club Brugge het voetbalseizoen weer op gang met de bekerfinale. Brussels schepen van Sport Benoit Hellings liet vorige maand weten dat die achter gesloten deuren zou plaatsvinden, maar van de Veiligheidsraad mag het Koning Boudewijnstadion zijn poorten openzwaaien voor 800 fans.

   

  "Daar kan een mouw aan gepast worden", vertelt Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering. "We gaan een taskforce oprichten met o.a. een expert, de burgemeester en de minister van Sport. De organisator kan hen een dossier voorleggen."

   

  "Hij kan bijvoorbeeld een voorstel doen om met compartimenten te werken waarin de afstandsregels goed nageleefd kunnen worden en waarin voldoende sanitair beschikbaar is."

   

  "Als dat allemaal veilig kan verlopen, is er meer mogelijk dan 800 toeschouwers", stelt Jambon. "En de Heizel biedt die mogelijkheid omdat het stadion erg groot is. Er is dus meer mogelijk."

  VIDEO: Supporters weer toegelaten in voetbalstadions