30e speeldag toch nog afwerken? Oppositie tegen idee groeit

  Onder meer Waasland-Beveren is het voorstel niet genegen.

  Acht clubs hebben gereageerd op de vraag om advies van de Belgische Mededingingsautoriteit over het eventueel alsnog afwerken van de 30e speeldag. Vijf daarvan hebben het BMA laten weten dat ze dat niet opportuun vinden vanuit sportief ethisch standpunt en dat ze om economische en juridische redenen een competitie met 18 clubs verkiezen. Het gaat om KV Oostende, Waasland-Beveren, Cercle Brugge, Sint-Truiden en Oud-Heverlee Leuven. 

  Eupen heeft laten weten dat bij het spelen van die 30e speeldag competitievervalsing onvermijdelijk is en Virton vraagt het BMA om binnen de drie dagen uitspraak te doen om complete chaos te voorkomen.

   

  Antwerp tenslotte heeft gezegd dat als de 30e speeldag gespeeld wordt, er dan ook mini-play-offs afgewerkt moeten worden.

   

  De auditeur had het BMA gewezen op de problemen die zo’n beslissing met zich mee zouden brengen en had ook nog gezegd dat een competitie met 18 voor volgend seizoen dergelijke problemen zou voorkomen.

  Lees hier meer over het dossier.