Bamberg neemt afscheid van coach Roel Moors: "Ontevreden over resultaten"

  Roel Moors (41) had nog een contract tot 2021.

  Na één seizoen zit het avontuur van Roel Moors (41) als coach van Brose Bamberg erop. De Duitse topclub maakte in een korte mededeling de scheiding publiek. Bamberg, dat in de kwartfinales van de Duitse competitie strandde, is niet tevreden over de ontwikkeling van de ploeg, waardoor de resultaten niet bevredigend waren. Moors' contract liep nog een jaar.

  Bamberg kleurde vorig jaar stevig Belgisch. De club die de voorbije 10 jaar 5 keer Duits kampioen werd, haalde eerst manager Leo De Rycke weg bij de Antwerp Giants, nadien volgden Antwerp-coach Roel Moors en nog enkele spelers.

   

  Maar voor Moors, die vorig jaar in de Champions League met Antwerp Bamberg klopte om de 3e plaats, houdt het halverwege zijn contract op. Ook assistent Thomas Crab verlaat de club.

   

  De Rycke geeft een woordje uitleg: "Jammer genoeg verliep de ontwikkeling van het team het afgelopen seizoen niet zoals gehoopt. Daarom waren de resultaten ook niet bevredigend."

   

  "Met het oog op de sportieve uitdagingen die voor ons liggen, menen wij dat het belangrijk is nu in te grijpen en voor duidelijkheid te zorgen." Bamberg wil binnen de 2 weken een opvolger van Moors aanstellen.

  Tweet van Bamberg: