Cycling Vlaanderen heropent inschrijvingen: "Chocopotten zijn aangevuld"

  De website van Cycling Vlaanderen kon de toestroom van koerslustigen niet aan.

  "We zijn helemaal choco gereden." Met die boodschap zette Cycling Vlaanderen de voorinschrijvingen voor de oefenwedstrijden in juli stop. De servers van de website waren gecrasht door de grote interesse. Maar de problemen zouden van de baan moeten zijn. "De chocopotten zijn aangevuld en we hebben even gesleuteld aan ons systeem", klinkt het.

  Cycling Vlaanderen mag vanaf juli weer koersen organiseren. Elke renner mocht zich vanaf vrijdag inschrijven voor maximaal drie wedstrijden. Maar de site kon de toeloop van de koerslustigen niet aan. De servers van de website van Cycling Vlaanderen gingen plat.

   

  "Even hergroeperen. We zijn helemaal choco gereden, de verzuring is compleet. Er is zoveel honger om te koersen dat we merken dat de inschrijvingen niet verlopen zoals het hoort", excuseerde de Vlaamse wielervleugel zich.

   

  Een dag later kunnen de digitale poorten weer open. Cycling Vlaanderen herstart de inschrijvingen en geeft iedereen een kans om een wedstrijd naar keuze te rijden. "Onze chocopotten zijn aangevuld en we hebben even gesleuteld aan ons systeem."

   

  Er wordt geen rekening gehouden met de snelheid van de inschrijving, waardoor iedereen gelijke kansen krijgt. Er wordt wel rekening gehouden met de volgorde van voorkeur. Donderdag 25 juni worden de startlijsten en wachtlijsten dan bekendgemaakt.

  Of zit er toch nog een kink in de kabel?