Ga naar de inhoud

Antwerp huurt Birger Verstraete met aankoopoptie van Keulen

Verstraete stond sinds november slechts drie keer in de basis.

Antwerp heeft Birger Verstraete (26) terug naar België kunnen lokken. De middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van FC Keulen met een aankoopoptie.

Birger Verstraete, een jeugdproduct van Club Brugge, werd vorige zomer weggehaald bij AA Gent door FC Keulen. Maar in de Bundesliga kon de 26-jarige middenvelder geen vaste waarde in het basiselftal worden.

 

In september moest Verstraete 6 weken herstellen van een knieblessure, daarna kreeg hij weinig kansen van de nieuwe coach Markus Gisdol. Een kritisch interview over de heropstart van de Bundesliga dwong hem helemaal richting de uitgang in Duitsland. De middenvelder zocht dan ook een oplossing.

 

Antwerp, dat bezig is aan een verjongingskuur, huurt Verstraete nu voor één seizoen met aankoopoptie. Hij kan op het middenveld een duo vormen met naamgenoot Louis Verstraete, ook al ex-Gent. Steven Defour, die einde contract is in Antwerpen, zal de komst van de 1-voudige Rode Duivel vermoedelijk minder hard toejuichen.

Afscheidsbrief Verstraete: "Het was een eer om voor Keulen te spelen"

Op Instagram heeft Birger Verstraete afscheid genomen van de fans van Keulen. "Het is tijd om afscheid te nemen", schrijft hij. "De laatste maanden waren heel moeilijk."

 

"Ik verlaat de club en zal alleen de positieve herinneringen onthouden. Het was een eer om voor deze mooie club in een uitverkocht stadion te spelen. Ik zal het kippenvelmoment bij mijn eerste thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund nooit vergeten. Blijf wie jullie zijn, jullie zijn ongelofelijk."

 

"Voor mij is het belangrijk dat ik weer regelmatig kan spelen en ik denk dat dat mogelijk is bij Antwerp", voegt hij er op de clubwebsite aan toe.

Ik verlaat de club en zal alleen de positieve herinneringen onthouden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.