Zit Gilbert al in topvorm? "Hij voelt zich super en heeft maar een doel: Milaan-Sanremo"

  Philippe Gilbert blinkt in zijn vel na de lockdown met zijn 4'25" op La Redoute. Hoe moeten we die prestatie inschatten in koersluwe tijden? "Hij is enorm gemotiveerd om dit jaar zijn 5e monument te winnen", weet Lotto-Soudal-trainer Wim Van Hoolst.

  Philippe Gilbert knalde bijna 20 seconden sneller dan de rest La Redoute op. Een prestatie die opvalt, maar is het ook iets waard? "Het is toch straf. In totaal zijn daar al 50.000 renners opgeknald", weet coach Wim Van Hoolst. "Het was ook op het einde van de training dus hij had al wat inspanningen gedaan. En zelfs een lactaattest."

   

  "De andere toptijden zijn in koers gereden, zie ik. Ik weet niet wat er beter is. In de koers heb je supporters, concurrenten en kan je in het wiel zitten. Maar als je alleen rijdt, heb je de volledige controle."

   

  Zegt dit iets over de vorm van Philippe Gilbert? "Hij heeft in de lockdown heel anders moeten trainen, maar hij voelde zich meteen goed toen hij weer de weg op mocht. Hij test zichzelf af en toe, dat raden wij ook aan. Hij voelt zich al weken super en deze prestatie is heel goed voor het moreel, van de ploeg en van Gilbert."

  Het is belangrijk dat je nu een zo hoog mogelijk vermogen kan trappen gedurende 5 of 6 minuten. Dan heb je reserve op de Poggio.

  "Hij is enorm gemotiveerd en zal alles doen om op 8 augustus te kunnen knallen." Dan staat uiteraard Milaan-Sanremo op het programma. "Hij is daar volledig op gefocust. Hij wil dat 5e monument winnen en zal daar heel specifiek voor trainen."


  "Het is belangrijk dat je nu een zo hoog mogelijk vermogen kan trappen gedurende 5 of 6 minuten. Dan heb je reserve op de Poggio en houd je zelfs nog energie over voor de afdaling. Of om eventueel weg te rijden bergop. Gilbert zal er zeker over geraken, maar er zijn er nog 15 die dat zullen kunnen. Dan begint een tactisch spel."