Beslissing over kalender WK rally uitgesteld: Ieper moet nog wachten

  Thierry Neuville doet wel vaker mee in Ieper.

  Of België straks een eerste WK-rally mag ontvangen, blijft nog even in suspense. De internationale automobielbond FIA en de WRC-promotor hebben op hun vergadering van vandaag nog geen beslissing genomen over het vervolg van de WK-kalender van 2020. Ieper blijft kandidaat. Op 30 juni zou de knoop doorgehakt worden. 

  Twee dagen geleden bevestigde de organisatie van de Ypres Rally dat hun wedstrijd kandidaat is om een weggevallen plaats in te nemen op de aangepaste coronakalender voor het vervolg van het WK. 

   

  Door de coronacrisis en de onlusten in Chili werden dit jaar al 8 van de 14 WK-rally's geschrapt of uitgesteld. De FIA zocht daarom andere organisaties, liefst in Europa. De FIA toonde zich tevreden over het sportieve aanbod van de Belgen. Vandaag werd een beslissing verwacht over de rest van 2020, maar die werd dus uitgesteld.

   

  Het WK rally zou in september weer op gang getrokken worden, Ieper wordt normaal begin oktober gereden.

  9 rally's bevestigd voor 2021

  De rally's van Monte Carlo (asfalt), Finland (aarde), Portugal (aarde), Zweden (sneeuw), Kenia (aarde), Spanje (asfalt), Italië (aarde), Japan (taxibaan) en Australië (aarde), op een nieuwe locatie, zijn bevestigd voor 2021.

   

  "De data en de resterende manches zullen later bekendgemaakt worden", zo klinkt het in een persbericht.