Roland Garros start op 27 september, weer toernooien vanaf 3 augustus

  Het WTA-circuit mikt op een herstart begin augustus.

  De tennisfederaties werken hard aan een hertekende kalender. Het WTA-circuit wil op 3 augustus weer opstarten met een toernooi in Italië. De mannen zullen weer een ATP-toernooi kunnen spelen op 14 augustus in Washington. Ook voor Roland Garros is er nu een definitieve datum. De Franse grandslam staat op het programma van 27 september tot 11 oktober.

  Het coronavirus zette midden maart ook het tennisseizoen op pauze. Er zjn hier en daar al wat exhibitietoernooien, maar nu kunnen de profs ook echt beginnen te denken aan hun comeback. Vanaf augustus zullen er weer toernooien op de kalender staan.

   

  Bij de vrouwen zal het eerste WTA-toernooi vanaf 3 augustus in Palermo gespeeld worden. De mannen moeten nog wat langer wachten. Daar is de eerste afspraak de Citi Open in Washington vanaf 14 augustus.

   

  Er is ook eindelijk een akkoord over Roland Garros. De grandslam had eenzijdig beslist om de start van het toernooi te verschuiven naar 20 september, amper een week na de finale van de US Open. Maar uiteindelijk wordt het 27 september om de spelers nog een week extra te geven om zich aan te passen aan het gravel.

   

  Er zullen ook kwalificaties gespeeld worden en volgens de organisatie zal er in Parijs publiek aanwezig zijn. De hypothese om Roland Garros achter gesloten deuren te spelen, is voor Bernard Giudicelli, de voorzitter van de Franse tennisbond (FFT), "volstrekt ondenkbaar". Hij gaf ook nog mee dat de Franse tennisbond de komende weken - "eind juni, begin juli" - haar nieuwe ticketverkoop zal opstarten.

  Ontdek de WTA-kalender

  Ontdek de ATP-kalender