Peter Sagan: "Het was fijn om elke dag mijn zoontje te zien tijdens de lockdown"

  Peter Sagan gaf enkele weken geleden een hoop mondmaskers weg.

  Net als zijn collega's staat Peter Sagan te popelen om het wielerseizoen te hervatten. "Tijdens de lockdown zat ik opgesloten in mijn appartement in Monaco, maar ik zag wel elke dag mijn zoontje", zegt de Slovaak.

  Het was een ontspannen Peter Sagan die deze week de pers te woord stond tijdens een videoconferentie. Op de vraag over mogelijke coronakilo's antwoordde Sagan fluks. "Ik ben zelfs 1 kilogram afgevallen tijdens de lockdown. En hier op stage in Oostenrijk volgen we een dieet."

   

  "Ik heb de hele lockdown doorgebracht in mijn appartement in Monaco. Fietsen was er lange tijd niet mogelijk. Maar ik heb wel wat op de rollen getraind, wel geen uren. En ik heb binnen ook wat oefeningen gedaan."

   

  Zich vervelen deed Sagan niet. "Mijn ex-vrouw en mijn zoontje verbleven ook in Monaco. Ik heb elke dag mijn zoontje gezien en heb enorm genoten van die momenten."

  VIDEO: Sagan rijdt Giro ten koste van kasseiklassiekers

  "Van der Poel is favoriet in Strade Bianche"

  In de Strade Bianche zal Sagan een zekere Mathieu van der Poel tegen het lijf lopen. "Hij is de favoriet in die wedstrijd. Van der Poel is een geweldige renner, op de weg, in het mountainbiken en in het veldrijden", voegt de Slovaak er nog aan toe.

  In de Giro zal Sagan dan weer samenrijden met Remco Evenepoel. "Als ik hem tegenkom, zal ik "hallo" zeggen", lacht Sagan.  "Ik heb hem al ontmoet in San Juan dit jaar. We waren toen allebei jarig in die week (Evenepoel verjaarde daags voor Sagan). Evenepoel is een vriendelijke jongen."

  Programma Peter Sagan
  01/08 Strade Bianche
  05/08 Milaan-Turijn
  08/08 Milaan-Sanremo
  12-16/08 Critérium du Dauphiné
  29/08-20/09 Tour de France
  03/10-25/10 Giro d'Italia
  *Het WK zal Sagan enkel rijden als het niet in Zwitserland plaatsvindt