Het komt niet meer goed tussen Brescia en Mario Balotelli: club overweegt juridische stappen

  Mario Balotelli

  De Italiaanse voetbalclub Brescia wil juridische stappen ondernemen tegen Mario Balotelli en Mino Raiola, de zaakwaarnemer van de Italiaanse spits. Het is een nieuwe episode in de soap rond Balotelli. 

  Mario Balotelli is niet meer welkom bij de groepstrainingen van de ploeg uit de Serie A, nadat hij wekenlang niet was komen opdagen voor de trainingen. Deze week meldde Balotelli zich wel op het complex, maar hij werd de toegang geweigerd.

   

  Balotelli en Raiola zeggen dat Brescia de spits bewust niet wil laten testen op het coronavirus. De clubleiding reageert in een verklaring op de website woest en spreekt van "schandelijke laster", zonder overigens Balotelli bij naam te noemen.

   

  Brescia benadrukt op eigen kosten een specialist te hebben ingehuurd die de spelers vrijwel dagelijks test op het coronavirus. De clubleiding laat advocaten onderzoeken of er juridische stappen gezet kunnen worden.     

   

  "Beschuldigd worden van het niet naleven van de coronamaatregelen, door één van onze eigen spelers dan nog, is immers schandelijke laster. De verantwoordelijke zal hiervoor verantwoording moeten afleggen. We willen daarmee het vele werk en de dagelijkse offers van de club en zijn leden beschermen."     

   

  De 29-jarige Balotelli zette zaterdag een Instagram-story online vanaf het trainingscomplex. De spits laat daarop zien hoe hij alleen traint en alleen in de kleedkamer zit. Brescia wil Balotelli ontslaan ook al heeft die nog een contract voor 2 seizoenen. Brescia, dat onderaan staat in de Serie A, hervat het seizoen volgende week zondag tegen Fiorentina.

  Alles over de soap tussen Brescia en Balotelli