Ferrari en FIA beginnen opleidingstraject om vrouwen naar F1 te loodsen

  Lella Lombardi

  De Internationale Automobielfederatie (FIA) en Formule 1-team Ferrari gaan samenwerken om meer vrouwen naar de sport te lokken. Ze hopen in de toekomst meer vrouwelijke professionele racers, en mogelijk Formule 1-piloten, te zien.

  De FIA rekruteert meisjes tussen 12 en 16 voor haar programma "FIA Girls on Track - Rising Stars". Tot dusver werden 20 meisjes uit vijf continenten geselecteerd.

   

  De meisjes zullen in oktober tegen elkaar racen op het Paul Ricard-circuit in Le Castellet in Frankrijk. De beste twaalf gaan later in oktober en in november op trainingskamp. Vier van hen zullen vervolgens een week op oefenkamp gaan bij Ferrari, dat het beste meisje een kans aanbiedt als Formule 4-piloot in 2021, en mogelijk 2022.

   

  Tussen 2021 en 2023 engageren FIA en Ferrari zich om opnieuw een aantal meisjes het programma te laten afwerken.