1 match schorsing, 56.000 euro boete én opvoedingscursus voor Dele Alli

  Dele Alli.

  Tottenham kan volgende week vrijdag bij zijn eerste wedstrijd in de Premier League in meer dan drie maanden niet rekenen op middenvelder Dele Alli. 

  De Engelse voetbalbond (FA) heeft Alli vandaag een schorsing van één speeldag opgelegd. De reden: een filmpje op zijn sociale media.

   

  Bij de uitbraak van het coronavirus was te zien hoe Alli een mondmasker droeg en zijn camera op een Aziatisch uitziende man en een flesje handgel richtte. 

   

  De voetballer schreef bij zijn video dat "het coronavirus sneller zal moeten zijn dan hij om mij te pakken te krijgen". 

   

  Alli is niet alleen een match geschorst, hij moet ook een boete van 50.000 pond (56.000 euro) betalen en een opvoedingscursus volgen.

   

  "Ik wil me nog eens verontschuldigen voor mijn gedrag destijds", zegt de middenvelder op de clubwebsite van de Spurs.

   

  "Het was een extreem slechte grap over een virus dat ons meer heeft getroffen dan we ooit hadden kunnen denken."

   

  "Ik ben de FA dankbaar dat ze mijn acties niet als "intentioneel racistisch" hebben beschouwd. Ik veracht racisme immers in elke vorm. We moeten allemaal goed nadenken over onze woorden en acties en hoe die door anderen kunnen worden geïnterpreteerd." 

  Geen Alli tegen Man.Utd

  Tottenham hervat de Premier League volgende week vrijdag met de topper tegen Manchester United. De Spurs staan na 29 speeldagen teleurstellend 8e, op weliswaar maar 4 punten van nummer 5 Manchester United.

  Tweet: