CCC stopt in 2021 als sponsor van wielerteam Van Avermaet door corona

  Greg Van Avermaet won de Ronde van Vlaanderen op rollen in volle coronalockdown.

  De coronacrisis heeft een eerste groot slachtoffer geëist in het peloton: CCC zal volgend seizoen geen titelsponsor meer zijn van het WorldTour-team van Greg Van Avermaet en co. De Poolse schoenenfabrikant werd erg zwaar getroffen door de mondiale coronapandemie. Teammanager Jim Ochowicz maakte het nieuws vandaag officieel bekend.

  Het nieuws gonsde vorige maand al rond in het peloton, maar de officiële bevestiging bleef uit. De renners leverden in tussentijd fors in op hun salaris, maar dat mocht niet baten.

   

  "We zoeken voor 2021 naar een nieuwe titelsponsor", legde Ochowicz uit in een persbericht. "We leven momenteel in ongeziene tijden, maar we zijn vol vertrouwen dat er nog bedrijven zijn die willen investeren in wielrennen. In het bijzonder gezien de globaal gegroeide populariteit van het fietsen de voorbije maanden."

   

  "Met de licentie van Continuum Sports (de holding achter het team, red.) zijn we van een Amerikaans continentaal team in 2007 gegroeid tot een van de sterkste WorldTour-teams in het peloton de voorbije jaren. We willen absoluut ook de komende jaren daarmee doorgaan."

   

  In 2020 kan het team van de Belgen Greg Van Avermaet, Serge Pauwels, Gijs Van Hoecke, Nathan Van Hooydonck en Guillaume Van Keirsbulck wel nog rekenen op de steun van CCC. "En we willen nog steeds de doelen halen die we in december geformuleerd hebben", vervolgde Ochowicz. "We willen nog steeds een Monument winnen en ritzeges in alle drie de Grote Rondes."

   

  "Elke wedstrijddag wordt een kans voor onze renners. Het is duidelijk dat hun resultaten in de eerste races zeer belangrijk zullen zijn in het verzekeren van het langetermijnproject van het team." Er liggen nog 50 dagen tot de eerste afspraak voor CCC: de Ronde van Burgos van 28 juli tot 1 augustus.

  Het team verstopte het nieuws in een persbericht over de heropstart van het huidige seizoen: