Dwars door het Hageland wordt normaal eerste UCI-koers in ons land sinds coronacrisis

  Dwars door het Hageland gaat deels over onverharde wegen.

  De organisatoren van Dwars door het Hageland hebben officieel de toestemming gekregen van de UCI om hun wedstrijd te organiseren op zaterdag 15 augustus. "Dit wordt een aantrekkelijke voorbereidingskoers op de gewijzigde najaarskalender", meldt de organisatie.

  Wel nog wachten op groen licht van bevoegde instanties

  De koersen met onverharde wegen vervullen in augustus de rol van "openingskoers".

   

  De Strade Bianche opent op 1 augustus de gewijzigde WorldTour-kalender, terwijl Dwars door het Hageland de 1e Belgische UCI-koers is op de kalender.

   

  Dwars door het Hageland was oorspronkelijk voorzien op 17 juni. De UCI gaf de organisatoren nu de toestemming om de wedstrijd te organiseren op zaterdag 15 augustus.

   

  De startplaats blijft Aarschot, de aankomstzone ligt in Diest. De wedstrijd in het Hageland wordt deels gereden op onverharde wegen, bospaden en grindwegen. 

   

  De organisatoren hopen nu ook van de bevoegde instanties het licht op groen te krijgen voor hun nieuwe datum. Als dat gebeurt, wordt Dwars door het Hageland de eerste UCI-koers na de lockdown in ons land.

   

  "En voor WorldTour-ploegen wordt het ook een aantrekkelijke voorbereidingskoers op de gewijzigde najaarskalender", voegt de organisatie eraan toe.

   

  De 1e koers op Belgische bodem is evenwel de Heistse Pijl, op 1 augustus. Dat is dit jaar geen UCI-koers, maar een nationale wedstrijd. Profrenners kunnen daar individueel meerijden.

  Vorig jaar: Vanbilsen soleert naar zege

  Vorig jaar kwam Kenneth Vanbilsen als eerste over de aankomst in Diest. De Let Krists Neilands (2018) en de Nederlanders Mathieu van der Poel (2017) en Niki Terpstra (2016) zijn de andere namen op de nog jonge erelijst van Dwars door het Hageland.