Kogel is door de kerk: OHL-Beerschot op 1 of 2 augustus in Leuven

  De terugwedstrijd van de promotiefinale 1B tussen OHL en Beerschot zal plaatsvinden in het weekend van 1 en 2 augustus in Leuven. De Leuvense burgemeester Ridouani heeft daarvoor zijn akkoord gegeven.

  OH Leuven en Beerschot zullen begin augustus dus onder elkaar uitvechten wie promoveert naar de Jupiler Pro League. Beerschot had begin maart de heenwedstrijd gewonnen met 1-0.

   

  Vandaag laat de Pro League weten dat de terugmatch er toch zal komen. "Na het overleg tussen de Pro League, de clubs en de lokale overheden van vorige week heeft burgemeester Ridouani van Leuven vandaag bevestigd dat de terugwedstrijd van de promotiefinale van 1B in het weekend van 1 en 2 augustus afgewerkt zal kunnen worden in Leuven", klinkt het.

   

  Aan het al dan niet doorgaan van de wedstrijd zijn wel een aantal voorwaarden verbonden:

   

  • De wedstrijd wordt niet verboden door de federale overheid.
  • Alle voorwaarden ter voorkoming van de verdere verspreiding van het COVID-19 virus worden nageleefd.
  • De veiligheid in en rond het stadion kan gegarandeerd worden.
  • De betrokken clubs roepen de supporters op om zich aan de geldende gezondheids- en veiligheidsvoorschriften te houden.

   

  "De Pro League toont zich tevreden met het voorgelegde scenario", luidt het. "Beide clubs engageren zich om van hun kant de nodige inspanningen te leveren opdat de wedstrijd in het voorgelegde weekend kan plaatsvinden."

   

  De definitieve datum en het tijdstip van de wedstrijden zullen op korte termijn vastgelegd worden.

  OHL: "We bedanken het Leuvense stadsbestuur"

  OH Leuven heeft al gereageerd op het nieuws. "De club dankt het Leuvense stadsbestuur voor deze oplossing zodat we uit deze moeilijke situatie kunnen raken", klinkt het in een mededeling op de website van OHL.

   

  "Uiteraard zijn er nog enkele sportieve voorbehouden, zoals op een correcte manier mogen trainen, om deze wedstrijd zo goed mogelijk te kunnen voorbereiden. Bovendien dient er juridisch voorbehoud gemaakt te worden voor de rechtsgeldigheid van de beslissing van de Algemene Vergadering van de Pro League."