Revolutionaire boksrobot houdt boksers scherp tijdens coronacrisis

  Het coronavirus was voor de bokssport een enorme dreun, want door het veelvuldige onderlinge contact is de sport wellicht nog voor een tijdje verboden. Gelukkig brengt een nieuwe boksrobot raad.

  Boksen in coronatijden: dat kan tegen een computer

  Boksrobot helpt boksers trainen

  Het olympisch kwalificatietoernooi was net aan de gang toen het coronavirus uitbrak in Europa. Sindsdien is het voor de Belgische boksers behelpen, aangezien elk onderling contact ten strengste is verboden, mogelijk nog voor lange tijd.

   

  Dankzij een soort boksrobot kunnen de nationale toppers toch aan hun techniek blijven werken. "We wilden dit toestal sowieso al aanschaffen, maar het coronavirus heeft alles in een stroomversnelling gebracht", zegt bokstrainer Hubert Fierens.

   

  "Door het coronavirus zaten we een tijdje vast, maar dit is het enige toestel om in vorm te blijven. Het werd ontwikkeld door een Nederlander en geeft 2 belangrijke zaken aan: je slagkracht en je reactiesnelheid. Vooral dat is cruciaal voor een bokser. Dit is het eerste toestel waarmee we die reactiesnelheid zo accuraat kunnen meten."

  Schelstraete: "Stiekem opgelucht dat ik jaar extra krijg"

  Onder meer dankzij dat toestel hoopt Victor Schelstraete, de beste mannelijke amateurbokser van België, zich te plaatsen voor Tokio.

   

  "Ik was eigenlijk stiekem opgelucht toen het coronavirus er kwam, want ik was net voor het kwalificatietoernooi ziek geworden en nu krijg ik nog een jaar extra om de Spelen te halen. Ik ben nu 100% zeker dat het me zal lukken."

   

  Fierens hoopt dat er vanaf september weer wedstrijden gebokst kunnen worden. "Dat zou in Denemarken mogelijk zijn. Want als dat niet lukt, wordt de aanloop naar februari - wanneer de volgende kwalificatietoernooien op het programma staan - wel heel nipt."