Kijk vanavond in Sporza Retro naar Anderlecht-Barcelona en Napoli-Stuttgart

  Anderlecht speelde in 1989 tegen Barcelona in Europacup II.

  0 / 0

  Vanavond schotelt Sporza Retro u opnieuw twee voetbalmatchen uit het verleden voor. Gert Verheyen kiest voor Anderlecht-Barcelona uit 1989 in de Europacup II. Filip Joos gaat ook terug naar 1989 maar kiest voor de finale van de UEFA-cup tussen Napoli en Stuttgart. De uitzending start om 21 uur.

  18 oktober 1989: Anderlecht - Barcelona

  Paars-wit ging als landskampioen de Europacup II in en nam het daar in de 2e ronde op tegen Barcelona. De Spaanse ploeg werd toen gecoacht door Nederlander Johan Cruijff.

   

  Gert Verheyen kiest vanavond voor de heenwedstrijd uit die dubbele confrontatie. Anderlecht klopte de Spaanse grootmacht toen voor eigen publiek. Onder anderen Marc Degryse speelde een beslissende rol. Hoe het precies liep ontdekt of herbeleeft u vanavond.

  5 mei 1989: Napoli-Stuttgart

  Filip Joos gaat voor een Europese finale uit 1989 tussen het Napoli van sterspeler Diego Maradona en Stuttgart met als trainer Arie Haan. De terugmatch staat nog in het collectieve geheugen door het verloop en de 3-3-eindstand. Maar Joos gaat voor de heenwedstrijd in Italië. 

  Napoli won uiteindelijk de UEFA-cup