Coaches in Bundesliga hoeven dan toch geen mondmasker dragen

  Bayern-coach Hansi Flick mag zijn mondmasker thuislaten.

  De voetbalsterren in de Bundesliga zullen de instructies van hun coaches nog beter kunnen horen, want trainers zijn niet meer verplicht om een mondmasker te dragen tijdens de wedstrijd. "Het zou hen te veel hinderen bij hun werk", klinkt het.

  Na een oponthoud van tien weken rolt vanaf zaterdag de bal weer in de Duitse Bundesliga, weliswaar achter gesloten deuren en met een strikt veiligheidsprotocol. Maar de Duitse Voetballiga (DFL) is wel afgestapt van een verplicht mondmasker voor de coaches.

   

  "Mond- en neusbescherming zou de coaches te veel hinderen bij hun werk, zoals instructies geven, waarbij gelaatsuitdrukkingen belangrijk zijn", zegt DFL-directeur Ansgar Schwenken aan de Duitse sportkrant Bild. 

   

  "We zijn van mening dat social distancing voldoens is als veiligheidsmaatregel voor de coaches tijdens de wedstrijden. Alle andere personen op de bank moeten wel mondmaskers dragen en social distancing respecteren."