"Zodra we heropstarten, zal er in Spanje tot 31 juli elke dag voetbal zijn"

  Gerard Pique en Sergio Ramos willen over een maand graag weer matchen spelen.

  Gerard Pique en Sergio Ramos willen over een maand graag weer matchen spelen.

  Real-verdediger Sergio Ramos wil dat La Liga zich spiegelt aan de Bundesliga, waarin volgend weekend weer gevoetbald wordt. "Voetbal kan ons land uit deze lastige situatie helpen", zegt Ramos.

  "Voetbal om economie weer aan te zwengelen"

  Volgens de voorzitter van de Spaanse voetbalcompetitie zal La Liga over een maand het seizoen kunnen hervatten.

   

  Sergio Ramos is alvast een grote voorstander van dat plan. "Duitsland geeft het goede voorbeeld", vertelde de Real-verdediger op de Spaanse televisie.

   

  "En ook Spanje heeft voetbal nodig, niet alleen als verstrooiing, maar ook als motor van de economie. Voetbal kan helpen om de economie weer aan te zwengelen en om ons uit deze lastige situatie te helpen."

   

  "Momenteel is voetbal even bijzaak, maar het zal een welkome afleiding zijn voor ons volk, dat zo te lijden heeft gehad."     

   

  Barcelona-verdediger Gerard Pique is het helemaal eens met Ramos. "Als we de veiligheidsvoorschriften volgen, is er geen probleem. Er staat veel op het spel en we willen het seizoen afmaken."   

  Momenteel is voetbal even bijzaak, maar het zal een welkome afleiding zijn voor ons volk, dat zo te lijden heeft gehad.

  Sergio Ramos

  Voorzitter La Liga: "Seizoen afgewerkt tegen 31 juli"

  Voorzitter van La Liga Javier Tebas stelde alle spelers al gerust. "Het coronavirus wordt niet overgedragen door zweet. Tijdens een wedstrijd is er praktisch geen gevaar op besmetting", zegt Tebas.

   

  "Wat ik vraag is dat we de regels respecteren, zodat we met zo min mogelijk besmette spelers kunnen beginnen. De spelers zullen voortdurend getest worden en ik vraag hen met aandrang om ook thuis het protocol te blijven volgen."   

   

  Tebas hoopt op een herstart van de 1e en 2e klasse op 12 juni. Hij wordt daarbij gesterkt door het feit dat bij de coronatests van afgelopen week slechts 5 spelers positief getest hebben.

   

  "We hadden gedacht dat het er 25 tot 30 zouden zijn. Als alles volgens plan verloopt, is de Spaanse competitie op 31 juli afgewerkt en kunnen we augustus aan Europees voetbal wijden."

   

  "Zodra we kunnen starten, zal er elke dag voetbal zijn. Dat zal zonder fans in het stadion zijn. Maar onze televisiepartners staan klaar met innoverende en baanbrekende oplossingen om er toch sfeer in te brengen." 

  Javier Tebas

  Javier Tebas