Leicester wil bronzen standbeeld voor overleden voorzitter Srivaddhanaprabha

  Vichai Srivaddhanaprabha was 60 jaar jong toen hij om het leven kwam.

  2 jaar na de fatale helikoptercrash wil Leicester City zijn voormalige ex-voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha eren met een bronzen standbeeld. De Thaise zakenman was ook de voorzitter van OH Leuven. 

  27 oktober 2018 was een gitzwarte dag voor Leicester City. De populaire Thaise voorzitter Vichai Srivaddhanaprabha kwam toen op 60-jarige leeftijd om het leven bij een helikoptercrash, net buiten het stadion van Leicester.  

   

  Leicester City heeft nu het plan om de voormalige voorzitter te eren met een bronzen standbeeld bij het stadion. De beeltenis van de Thaise zakenman zal 2,7 meter hoog zijn, samen met de blauwe stenen sokkel zal het beeld bijna vijf meter hoog zijn.     

   

  De plannen werden ingediend bij het stadsbestuur van Leicester. De inwoners van Leicester hebben nu tot 2 juni de tijd om mogelijke bezwaren aan te tekenen.     

   

  Vichai Srivaddhanaprabha was ook de voorzitter van Oud-Heverlee Leuven. Zijn zoon Aiyawatt Srivaddhanaprabha nam de fakkel over.