Amiens vecht degradatie aan bij rechtbank en stelt Ligue 1 met 22 clubs voor

  Amiens stond op 4 punten van een veilige plek.

  Amiens legt zich niet neer bij de gedwongen degradatie uit de Ligue 1 na de stopzetting van de competitie. Het stapt naar de rechtbank om zijn lot nog te veranderen. Amiens had slechts 4 punten achterstand op de veilige achttiende plek met nog 10 speeldagen te gaan.

  Nadat de regering had beslist dat er tot september niet meer kan worden gevoetbald, werd er een streep getrokken door de Franse competitie. PSG werd voor de zevende keer in acht seizoenen uitgeroepen tot kampioen, Amiens en Toulouse werden veroordeeld tot degradatie.

   

  Vooral voor Amiens, op amper 4 punten van de redding, was dat een bittere pil om te slikken. De nummer 19 riep begin deze week supporters op om een petitie te ondertekenen, waarin het de Franse profliga (LFP) vraagt om haar beslissing te herzien. 

   

  Amiens stelt voor om geen enkele club te laten degraderen en komend seizoen 22 ploegen in de Ligue 1 te hebben, inclusief Lorient en Lens, die promoveren vanuit de Ligue 2.

  De petitie van Amiens: